Павловський вчергове не з'явився на засідання суду / фото УНІАН

Фігурант справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк Ігор Павловський вчергове не з'явився на засідання Приморського районного суду Одеси.

Про це в коментарі УНІАН повідомила адвокат Ольга Веретільник, яка представляє інтереси батька активістки Віктора Гандзюка.

За словами Веретільник, це вже сьоме засідання, яке пропускає Павловський.

Відео дня

«Він не явився, тому що начебто (сьогодні - УНІАН) у Верховному суді мало розглядатися клопотання про зміну підслідності у цій справі. У Верховному суді Павловського теж не було, і ми про це сказали судді. Прокурор був пасивний - просто сказав, що неможливо розглядати без Павловського», - зазначила адвокат.

Вона додала, що суд може застосувати до Павловського примусовий привід на засідання.

«(За неявку на засідання передбачений - УНІАН) невеликий штраф і примусовий привід. Ми теж озвучили судді в судовому засіданні, що він може застосувати привід. Він на це відповів, що отримає відповідь з Верховного суду, і тоді розгляне таку можливість», - поінформувала Веретільник.

Вона додала, що судове засідання перенесли на 14:00 22 січня 2020 року.

Читайте такожРада утворила ТСК з розслідування вбивства Гандзюк

Довідка УНІАН. Громадська активістка Гандзюк померла в київській лікарні 4 листопада 2018 року. За три місяці до цього в Херсоні невідомий хлюпнув їй в обличчя сірчаною кислотою, вона отримала хімічні опіки понад 30% тіла.

За підозрою в участі або співучасті в замаху на вбивство Гандзюк було затримано шістьох осіб. У серпні з-під варти звільнили одного з підозрюваних.

7 травня 2019 року Генпрокуратура направила до суду обвинувальний акт проти п'ятьох фігурантів справи про вбивство активістки: Микити Грабчука, Володимира Васяновича, В'ячеслава Вишневського, Сергія Торбіна і Віктора Горбунова.

6 червня суд оголосив їм вироки. Організатора виконання замаху на вбивство Гандзюк Торбіна засуджено до 6 років і 6 місяців позбавлення волі. Виконавець злочину Грабчук отримав 6 років в'язниці. Обвинувачені в пособництві Васянович та Горбунов засуджені до 4 і 3 років позбавлення волі відповідно, співучасник злочину Вишневський отримав 4 роки ув'язнення.

У справі про вбивство Гандзюк фігурують раніше судимий громадянин Олексій Левін (перебуває у міжнародному розшуку), голова Херсонської облради Владислав Мангер і колишній помічник народного депутата від «БПП» Миколи Паламарчука Ігор Павловський.

Також громадські активісти вважають, що до вбивства Гандзюк причетні колишній голова Херсонської обласної державної адміністрації Андрій Гордєєв і екс-заступник голови ОДА Євген Рищук.

На початку липня стало відомо, що Павловського судитимуть в Одесі. У серпні в ГПУ заявили, що Павловський уклав угоду зі слідством, однак її суть не розголошується.

Із 16 серпня Павловський і його адвокат не приходять на засідання до Приморського райсуду Одеси. Перші чотири засідання Павловський пропустив, посилаючись на те, що він нібито перебуває на стаціонарному лікуванні в одній із клінік Одеси. Однак одеські активісти не знайшли його у зазначеній лікарні. Факт відсутності на стаціонарному лікуванні Павловського зафіксовано в присутності співробітників патрульної поліції, написано відповідну заяву.