Кузьменко захищатиме власну честь, гідність та ділову репутацію / УНІАН

Підозрювана у справі журналіста Павла Шеремета, лікарка і волонтер Юлія Кузьменко подала позов проти Міністерства внутрішніх справ та його керівника Арсена Авакова.

Читайте такожВбивство Шеремета: поліція порушила справу через погрози і насильство щодо журналістів у суді

Про це повідомляє «Главком» з посиланням на дані держпорталу «Судова влада України».

Відео дня

Позивачка захищатиме власну честь, гідність та ділову репутацію. Третьою особою у справі є телерадіокомпанія «Україна».

У коментарі виданню адвокат Кузьменко Вікторія Дейнека пояснила, що 13 грудня у програмі «Свобода слова Савіка Шустера» міністр Арсен Аваков заявив, що Юлія Кузьменко відмовилася надавати свідчення у справі вбивста Шеремета, що є недостовірною інформацією.

«Якщо Міністерство внутрішніх справ вважає, що Кузьменко відмовилася, то має бути відповідний протокол допиту, де вказано, що вона використала статтю 63 Конституції. Натомість такого протоколу допиту немає, тому що допиту не було. Такий допит, де вона давала свідчення, був після виходу цієї програми. Окрім цього, під час судових засідань Юлія Кузьменко не використовує статтю 63 Конституції і надає свідчення. Тому ми наполягатимемо, щоб інформація, поширена Аваковим, була спростована», - наголосила представниця позивачки. 

Як повідомляв УНІАН, Київський апеляційний суд залишив під вартою лікарку Юлію Кузьменко, підозрювану у причетності до вбивства журналіста Павла Шеремета.