У Львівській мерії позицію своєї співробітниці не поділяють і вважають таку реакцією неприйнятною / Ірина Фаріон, Facebook

Головна спеціалістка відділу висвітлення роботи Львівської міськради Софія Семчишин та донька члена ВО "Свобода" Ірини Фаріон образливо висловилась, коментуючи заяву Польщі та Ізраїлю щодо святкування дня народження Степана Бандери.

Образливий пост щодо євреїв та поляків Семчишин опублікувала у Facebook.

"Жиди і поляки… п*дуйте далеко" , – написала вона.

Відео дня

Читайте такожЕпіфаній про перенесення дати Різдва: українці не готові до календарної реформи

У Львівській мерії позицію своєї співробітниці не поділяють і вважають таку реакцією неприйнятною.

"Працівники міськради несуть на собі більші зобов’язання та відповідальність за свої слова, ніж звичайні мешканці. І в такій ситуації висловлена у Facebook приватна думка може трактуватися більше, ніж просто приватна думка", – заявив у коментарі ZAXID.net начальник управління "Секретаріат ради" мерії Юрій Лукашевський.

За його словами, Семчишин вже три роки перебуває у декретній відпустці. На запитання, чи буде щодо неї застосоване дисциплінарне покарання, Лукашевський відповів, що рішення ухвалюватимуть згідно з етичним кодексом мерії.

Семчишин від коментарів відмовилась.

Як повідомляв УНІАН, 2 січня посол Республіки Польща Бартош Ціхоцкі і Посол Держави Ізраїль Джоель Ліон опублікували спільну заяву, у якій заявили, що занепокоєні ушануванням в Україні пам’яті діячів Організації українських націоналістів (ОУН) та Української повстанської армії (УПА).

"Пам’ятаючи про наших невинних братів та сестер замордованих в 1939-1945 роках на окупованих територіях Польщі, які сьогодні є частиною України, ми, посли Польщі та Ізраїлю, вважаємо, що вшановування людей, які активно пропагували етнічні чистки, є образою та призводить до протилежного бажаному результату у боротьбі з антисемітизмом та процесі примирення наших народів", - йдеться у заяві.