Ілюстрація / REUTERS

Модератори Facebook видалили допис колишньої в.о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун про день народження лідера українських повстанців Степана Бандеру.

Про це у соцмережі повідомила сама політик.

За словами Супрун, Facebook назвав допис пропагандою ненависті. Однак «у дописі від 2 січня не було ніякої пропаганди ненависті й нічого, що порушувало б стандарти спільноти. Але це не завадило заблокувати допис, який набрав більше ніж 6 тисяч поширень і охопив понад пів мільйона читачів».

Відео дня

Читайте також"П*дуйте далеко": донька Фаріон осоромилась образливими висловами щодо поляків і євреїв

Супрун стверджує, що це вже не вперше модератори соцмережі блокують її повідомлення. У вересні 2019-го під бан потрапив допис про загрози формули Штайнмаєра.

Політик додає, що на Заході постійно ведеться дискусія щодо ефективності політик Facebook щодо hate speech та боротьби з дезінформацією.

«Загалом цим модеруванням займається близько 8000 людей. У цих співробітників часто мало досвіду чи освіти, і в основному цю функцію закуповують у кол-центрів по всьому світу. Їхнє тренування щодо правил спільноти фейсбук складається з вмісту близько 1400 сторінок розкиданих у десятках екселівських таблиць та powerpoint презентаціях. Багато з цих співробітників використовують Google Translate, щоб розібратись з цими правилами. І вже після “тренування” зазвичай у них є від 8 до 10 секунд на прийняття рішення щодо посту», – пояснила Супрун, наголосивши, що Facebook не поспішає визнавати свої помилки.

Вона зауважила, що така політика сприяє веденню гібридної війни агресором, а «майже будь-який критичний допис сьогодні може зникнути за бажання власників ботоферм чи розпалювачів ненависті».