У Львові пізно вночі завершився 5-годинний марафон на підтримку підозрюваних у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

На площі біля пам’ятника Шевченку виступили відомі музиканти, поети й письменники, які не вірять, що саме ці люди скоїли злочин.

Читайте такожВбивство Шеремета: адвокат Кузьменко наполягатиме на повторному слідчому експерименті

Там також встановили намет часів Майдану, в якому можна написати листи до ізолятора, де зараз перебувають Юлія Кузьменко та Андрій Антоненко і Яні Дугарь – вона під цілодобовим домашнім арештом на Дніпропетровщині.

Люди, які відвідали акцію, сподіваються на чесне і прозоре розслідування справи.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім «Ліса»), військову медсестру Яну Дугарь і подружжя добровольців Інни («Пума») і Владислава («Буча») Грищенків. Підозри вручили Кузьменко, Антоненку та Дугарь. Правоохоронці стверджують, що метою вбивства Шеремета була дестабілізація суспільно-політичної ситуації в Україні.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року.

Вночі 14 грудня суд постановив арештувати на два місяці Антоненка. 18 грудня стало відомо, що Антоненко скористався правом, передбаченим ст. 63 Конституції, відмовитись давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів, через підозри в упередженості слідчих.

23 грудня Київський апеляційний суд залишив Антоненка під вартою, а 24 грудня судді залишили під вартою іншу підозрювану – лікарку Юлію Кузьменко.