Прикордонники прокоментували ситуацію зі співаком / фото facebook.com/pg/DPSUkraine

У Державній прикордонній службі заявили, що заборони правоохоронних органів на пропуск в Україну співака Dr. Alban, який є громадянином Швеції, не було.

Про це у коментарі УНІАН повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко.

Читайте також"Люди в СБУ думають д*пою": Кондратюк закликав спецслужбу взятися за гастролерів-фанатів Путіна

Відео дня

"Заборони на в'їзд, винесеної іншими правоохоронними органами, не було", - зазначив він.

За його словами, під час контролю прикордонники перевірили документи співака у базі та не знайшли перешкод для його пропуску в Україну.

Як зазначив на своїй сторінці у Facebook голова ДПСУ Сергій Дейнеко, державний кордон співак перетинав відповідно до українського законодавства, яким керуються прикордонники під час оформлення громадян іноземних держав.

"Питання прикордонного контролю належать виключно до компетенції Державної прикордонної служби України. І жодним чином на рішення охоронців кордону щодо пропуску чи не пропуску осіб не впливає ніхто, серед іншого, і президент України", - наголосив очільник ДПСУ.

Дейнеко також зазначив, що відмовити іноземцям у перетині кордону можна через доручення правоохоронних органів, але у разі його відсутності та наявності необхідних документів іноземні громадяни можуть бути пропущені в Україну.

Раніше співак у Instagram написав, що йому було заборонено в'їзд до України через нібито незаконні відвідини окупованого Криму, однак, за його словами, президент Володимир Зеленський нібито посприяв вирішенню цього питання. Згодом співак видалив цю частину свого допису у соцмережі.