Підозрюваний перебуватиме під вартою до 16 лютого / фото www.facebook.com/mvs.gov.ua

Дніпровський районний суд Києва продовжив строк тримання під вартою Олексія Белька, який 18 вересня 2019 року погрожував «підірвати» міст Метро у столиці.

Як повідомляє прес-служба столичної прокуратури, підозрюваний перебуватиме під вартою до 16 лютого.

Читайте також"Підривник" мосту "Метро" у Києві служив у підрозділі ССО, але був звільненийСтрок арешту Белька під вартою спливав 12 січня.

Відео дня

Крім того, суд за клопотанням прокурора до 17 лютого 2020 року продовжив строк досудового розслідування у кримінальному провадженні проти Белька.

Нагадується, що дії підозрюваного кваліфіковані за ч. 2 ст. 259 (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, підготовку вибуху, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч. 4 ст. 296 (хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї) Кримінального кодексу України.

20 вересня 2019 року Дніпровський райсуд Києва обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у сумі 288 тисяч гривень. Станом на 9 січня 2020 року застава не внесена.

Як повідомляв УНІАН, 18 вересня 2019 року у Києві на мосту Метро через Дніпро Белько погрожував зброєю і заявив про намір підірвати міст. Рух транспорту мостом було закрито. Силовики провели спецоперацію із залученням БТР, поліцейських катерів і дронів.

Поліція кваліфікувала загрози як підготовку до теракту.

Близько 19.40 чоловіка затримали, при ньому не знайшли вибухівки. Під час затримання чоловік опору не чинив, тому правоохоронці вогонь не відкривали. Затриманий виявився колишнім військовослужбовцем.

19 вересня начальник поліції Києва Андрій Крищенко повідомив, що поліція зняла з Белька підозру в тероризмі. Йому інкримінують хуліганство із застосуванням вогнепальної зброї (ч.4 ст. 296) та неправдиве повідомлення про замінування (ч. 2 ст. 259) Кримінального кодексу.

Затриманий повідомив поліції про проблеми в особистому житті, відсутність роботи і грошей.