Підозрюваному обрали запобіжний захід / фото УНІАН

Шевченківський райсуд Києва обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту до 11 березня Ігорю Редькіну, підозрюваному у вбивстві добровольця Аміни Окуєвої.

Читайте також"Сумнівів щодо слідства немає": Осмаєв прокоментував затримання підозрюваних у вбивстві Окуєвої

Як передає кореспондент УНІАН, суд повністю задовольнив клопотання сторони обвинувачення, обравши Редькіну запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на 60 діб.

Відео дня

Захисники Редькіна заявляють, що оскаржуватимуть це рішення в суді апеляційної інстанції.

Слід зазначити, що Редькін раніше не судимий, проте проходить як підозрюваний ще у двох кримінальних провадженнях: стосовно вбивств директора компанії Caparol, скоєного у вересні 2016 року, та начальника відділу реклами Київського метрополітену - у січні 2019 року.

Крім того, Редькіна посилено охороняли: троє правоохоронців з автоматами перебували біля скляного боксу для підозрюваних, ще декілька конвоїрів з автоматами чергували в коридорі. Також під час засідання суд не дозволив Редькіну сісти поряд зі своїми адвокатами.

Як повідомляв УНІАН, 30 жовтня 2017 року невідомі обстріляли автомобіль подружжя добровольців АТО Окуєвої та Адама Осмаєва на залізничному переїзді у Київській області. Окуєва загинула, її чоловік дістав поранення.

12 січня 2020 року у прокуратурі Київської області заявили про затримання виконавців вбивства Окуєвої та замаху на вбивство її чоловіка Осмаєва.

13 січня у поліції заявили, що підозрюваний у причетності до вбивства Окуєвої є членом злочинної організації, але провини у скоєнні злочину не визнає. Ця особа - виходець з Дагестану, але тривалий час вже є громадянином України.