Ілюстрація / REUTERS

Кабінет міністрів України розширив діапазон для мобільного зв'язку, що сприятиме появі якісного інтернету в невеликих населених пунктах і у віддалених регіонах, а також дасть змогу користуватися інтернетом навіть під час польоту в літаку.

Читайте такожЗростання пенсій, програма медичних гарантій та доступне кредитування бізнесу: топ змін 2020 року (відео)

Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук у своєму Телеграм-каналі.

Відео дня

«Українці зможуть користуватися Інтернетом навіть під час польоту в літаку! Крім того, розширення діапазону для мобільного зв'язку - це важливий крок до появи якісного інтернету в маленьких селах і віддалених регіонах», - написав він.

Також Гончарук повідомив, що Кабмін ухвалив важливе антикорупційне рішення.

«Відтепер частоти, призначені для 5G, будуть розподілятися між операторами виключно через відкриті тендери», - написав він.

Як повідомляв УНІАН, наприкінці жовтня уряд і чотири мобільні оператори України підписали спільний меморандум і затвердили спільний план дій, зокрема щодо реорганізації частотного діапазону 900 МГц.

В Офісі ефективного регулювання очікують, що протягом півтора року оператори зможуть розвинути мережі з метою забезпечення доступу до 4G для майже 100% населення України, незалежно від місця проживання.

У липні президент України Володимир Зеленський підписав указ про поліпшення доступу до мобільного інтернету, яким визначаються терміни з вивільнення перспективних радіочастот для упровадження мобільного зв'язку третього (3G) і четвертого (4G) покоління.