Адвокат Дугарь поскаржився на тиск слідчих у справі Шеремета  / фото УНІАН

Слідчі прокуратури тиснуть на свідків у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета з метою змусити їх змінити або відмовитися від своїх показань.

Про це заявив в інтерв'ю "Радіо НВ" адвокат Микола Ореховський, який представляє інтереси військового медика Яни Дугарь.

Читайте такожСлідчі не викликали підозрювану у вбивстві Шеремета Яну Дугарь на експеримент – адвокати

Відео дня

За його словами, слідчі викликають військовослужбовців, керівництво військової частини, де проходила військову службу Дугарь, й чинять на них певний тиск. 

"Цей тиск полягає у тому, що проводяться бесіди (і в тому числі допити) з метою схилення певних свідків до того, щоби вони не давали необхідних показань або давали їх у якомусь іншому вигляді", - розповів Ореховський.

Він додав, що тиск відбувається з боку прокуратури і співробітників СБУ.

Як повідомляв УНІАН, Шеремет загинув у центрі Києва вранці 20 липня 2016 року внаслідок вибуху автомобіля.

12 грудня 2019 року в Національній поліції заявили, що у причетності до вбивства журналіста підозрюють п'ятьох осіб: музиканта, ветерана АТО Андрія Антоненка, лікаря Юлію Кузьменко (псевдонім "Ліса"), військову медсестру Яну Дугарь та подружжя добровольців Інну ("Пума") і Владислава ("Буча") Грищенків, яке проходить підозрюваними у справі про замах на вбивство бізнесмена в Косові Івано-Франківської області.

13 грудня Печерський районний суд Києва обрав Дугарь запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту, а Кузьменко - у вигляді тримання під вартою до 8 лютого 2020 року. Вночі 14 грудня суд постановив заарештувати на 2 місяці Антоненка.

Тим часом уже декілька свідків заявили у суді, що на момент вбивства Шеремета Яна Дугарь перебувала у мобільному військовому госпіталі на Донеччині.