Лідер українського ринку технічних засобів реабілітації впровадить програму КСО зі сприяння розвитку безбар’єрного середовища

В 2020 році ПП "Форвард-Орто" почне реалізацію програми корпоративної соціальної відповідальності. Її головною метою буде сприяння розвитку безбар'єрного середовища в Україні, йдеться у прес-релізі на сайті (http://forward-orto.com.ua/) компанії.

Як наголосив директор ПП "Форвард-Орто" Андрій Рій під час робочої зустрічі, програма буде реалізовуватись за участі людей з інвалідністю.

"Ідея полягає в тому, щоб, отримавши від ПП "Форвард-Орто" візок, людина з інвалідністю могла на ньому потрапити туди, куди їй потрібно. Без будь-яких обмежень! Ядром програми будуть веб-сайт і мобільний додаток. З їхньої допомоги люди з інвалідністю зможуть прокладати маршрути до потрібних їм закладів і повідомляти про проблеми з інфраструктурою", – зазначив Андрій Рій.

Відео дня
Лідер українського ринку технічних засобів реабілітації впровадить програму КСО зі сприяння розвитку безбар’єрного середовища

Присутні на заході представники громадських організацій підтримали ініціативу ПП "Форвард-Орто" та запропонували інтегрувати в майбутню систему засіб спілкування між користувачами (чат). Це, на думку учасників наради, сприятиме покращенню спілкування всередині спільноти людей з інвалідністю по всій країні, а також залучить до цього спілкування волонтерів або просто людей, які побажають приєднатися до ініціативи.

Також керівництво компанії та активісти вирішили використовувати напрацювання місцевих рад і громад у питанні побудови безбар'єрного середовища, адже в деяких містах України подібні локальні проекти існують, і вони досить успішні.

Андрій Рій підкреслив, що програма корпоративної соціальної відповідальності ПП "Форвард-Орто" має продовжувати філософію компанії – знищувати бар'єри на шляху людей з інвалідністю.

Лідер українського ринку технічних засобів реабілітації впровадить програму КСО зі сприяння розвитку безбар’єрного середовища

"Усвідомлюючи потреби людей, ми маємо ретельно шукати шляхи покращення якості їхнього життя не тільки за допомогою найкращих засобів технічної реабілітації, а й підвищуючи інклюзивність нашого суспільства", – відзначив Андрій Рій та запросив співробітників детально опрацювати ідею до наступної наради.

Ще двома важливими проектами на наступний рік є створення повномасштабного центру активної реабілітації у Тернополі – це спільний проект "Форвард-Орто" і Тернопільської міської ради, а також налагодження виробництва біонічних протезів і нових візків та впровадження використання 3D-принтерів для полегшення роботи протезистів і пришвидшення процесу виготовлення протезів.