Псевдодипломат спочатку діяв на Закарпатті, а потім перемістився на Львівщину / Фото: СБУ

На Львівщині співробітники Служби безпеки України затримали контрабандиста цигарок, який прикривався неіснуючою дипломатичною недоторканністю.

Читайте такожНа Львівщині затримали контрабандиста з партією ветеринарних препаратів (фото)

Як повідомляє прес-центр СБУ, оперативники спецслужби встановили, що житель Дрогобича налагодив контрабандні поставки цигарок вітчизняного та білоруського виробництва до країн Європейського Союзу.

Відео дня

«Щоб оминути митний контроль зловмисник показував на кордоні посвідчення «представника продовольчої та сільськогосподарської організації ООН», що дає дипломатичний імунітет та привілеї дипперсоналу. За цим сценарієм контрабандист спочатку діяв на Закарпатті, а потім перемістився на Львівщину», - йдеться у повідомленні.

Затримали псевдодипломата на пункті пропуску Шегині під час чергової спроби незаконного вивезення масштабної партії тютюну за межі України. У його автомобілі було 150 тисяч пачок контрабандного товару загальною вартістю понад 3 мільйони гривень.

«На запит Служби безпеки України МЗС повідомило, що дипломатична карта, що подана зловмисником, фальсифікована, до того ж акредитація українців до продовольчої місії ООН не передбачена нормативними документами організації. Номерні знаки, якими користувався зловмисник, не існують», - додали в СБУ.

Наразі тривають слідчі дії. Після підрахунку вилученої підакцизної продукції буде складено протокол за ст. 483 Митного кодексу України, а транспортний засіб – вилучено. Також розглядається питання щодо відкриття кримінального провадження за ст. 204 та ст. 358 Кримінального кодексу України.