У 2015 році прикордонник не повернувся після відпустки на службу і поїхав у Росію / фото politie.nl

Сьогодні на Житомирщині оперативники Служби безпеки України затримала дезертира, який майже 5 років переховувався від слідства в Російській Федерації.

Читайте такожІнвалідність за хабар: на Житомирщині лікар вимагав гроші у пораненого бійця ООС

Про це кореспонденту УНІАН повідомила керівник прес-групи СБУ у Житомирській області Ірина Мартинюк.

Відео дня

За її словами, сьогодні затримано на пропозиції хабара посадовця Державної міграційної служби Житомирщини, колишню працівницю МВС та колишнього контрактника Держприкордонслужби, який перебував у розшуку за дезертирство.

Мартинюк розповіла, що в березні 2015 року військовослужбовець Житомирського прикордонного загону зрадив присязі – після відпустки не повернувся до місця проходження служби та виїхав до РФ, де переховувався від слідства. Для нелегального повернення в Україну дезертира через використання підроблених документів його дружина – колишня працівниця міліції -  запропонувала гроші головному спеціалісту регіонального управління Державної міграційної служби. Цей посадовець мав сприяти подружжю в оформленні для зрадника фіктивного паспорта громадянина України та індивідуального податкового номера з новими установчими даними.

Для отримання фальшивих документів дезертир нелегально перетнув державний кордон з Російською Федерацією та прибув на територію України.

Правоохоронці затримали зловмисницю та її чоловіка у відділенні Державної міграційної служби Житомирщини, куди вони прийшли для одержання обіцяних «документів».

У межах кримінального провадження за ч. 4. ст. 27 ( та ч. 3 ст. 369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище, або вчинені за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України тривають слідчі дії.