Міністр перевірив колонію в Бердичеві / скріншот

Міністр юстиції Денис Малюська продовжує інспектувати без попередження українські колонії. Цього разу він прибув до СІЗО у Бердичеві на Житомирщині.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Читайте також"Краще створити там музей": міністр юстиції розповів про плани щодо Лук'янівського СІЗО

До 70-ї виправної колонії міністр прибув уранці. Черговий провів Малюську в їдальню, де саме готували рибу. Цю смажену рибу ув’язнені відмовляються споживати. "Навіть коти її не їдять", - зазначають в’язні, додаючи, що їжу їм передають із дому.

"Це проблема. З цим потрібно щось вирішувати. Однозначно, на харчуванні крадуть", - резюмує Малюська.

У колонії є підсобне господарство: тримають нутрій і перепілок, виготовляють тротуарну плитку. За рахунок цього і виживають, стверджує керівник установи і скаржиться на низьку зарплатню.

Тим часом засуджені з сусіднього із колонією виправного центру, де м’якший режим і можна працювати, нарікають: не отримують і своїх кількох сотень заробленого. Керівник установи пояснює, що така ситуація склалася через те, що контрагентські об’єкти ще не розрахувалися. Малюська обіцяє розібратися із затримками, а для скарг залишає свою електронку.

Як повідомляв УНІАН, напередодні міністр юстиції Денис Малюська своєю раптовою появою він збентежив Одеське СІЗО і розповів про умови, в яких утримуються ув’язнені.