Олнг Зубков оголосив голодування / фото facebook.com/yaltazoo

Власник кримського парку левів "Тайган" і зоопарку "Казка" Олег Зубков, якого заарештували 3 лютого, вже перебуває в СІЗО Сімферополя, де оголосив голодування.

Про це в ефірі Радіо Крим.Реалії 4 лютого повідомила прессекретарка парку левів "Тайган" Тетяна Алексагіна.

Читайте такожТретій білий тигр у зоопарку Ялти знаходиться при смерті, власник звіринця оголосив про його закриття

Відео дня

За її словами, Зубкова вивезли до СІЗО Сімферополя ввечері 3 лютого. "Його перевели вже в камеру і він там. Олег Олексійович оголосив голодування і не приймає їжу. Зараз у нього там знаходиться адвокат ", - сказала прессекретарка.

За її совами, арешт Зубкова став повною несподіванкою.

"Він відмовився від їжі відразу після того, як йому оголосили про арешт. Йому принесли їжу, але він відмовився від їжі. Все йшло конструктивно, почалися зрушення у взаєминах (російського "голови" Криму і Зубкова - ред). Ми не знаємо, з чим пов'язана така акція, хто на які кнопки натиснув, хто дав таку команду, ми не віримо, що суддя самостійно ухвалила таке рішення ", - зазначила Алексагіна.

Підтвердження інформації про голодування Зубкова від керівництва СІЗО Сімферополя поки немає.

У приватному сафарі-парку "Тайган" живуть 60 левів, серед них рідкісні білі особини. Територія парку - 32 гектари. Нині парк закрили на невизначений термін.

Раніше в окупованому Криму тварини пошматували співробітника парку левів "Тайган". За словами активіста, після нападу звірів співробітники потерпілого вирішили не везти його до лікарні, тому медичну допомогу чоловікові надавав ветеринар. Однак через кілька днів чоловік помер, три дні стікаючи кров'ю в битовки.

Також відзначимо, що в кінці 2015 року Зубков за побиття свого співробітника був засуджений до трьох років позбавлення волі, яке було застосоване умовно, з випробувальним терміном на рік. Тоді власник кримських зоопарків оголосив про їх закриття в знак протесту проти дій влади і зажадав відставки на той момент прокурора Криму Наталії Поклонської.