Дружина журналіста “1+1 медіа” Дениса Данька Наталія розповіла, як співробітники СБУ напередодні несподівано прийшли проводити обшук у її сімейному помешканні. 

Читайте такожЗеленський відреагував на обшуки в офісі "1+1 Медіа"

Про це йдеться у сюжеті ТСН. Зазначається, що профільний комітет Ради вже визнав обшуки в редакції проекту “Секретні матеріали” та в помешканнях журналістів епізодами  перешкоджання журналістській діяльності.

За словами Наталії, вона зовсім не чекала візиту. На момент появи співробітників СБ її чоловік був на роботі.

“Подзвонили в двері. У мене в цей момент плакав малюк, гавкали собаки. Я однією рукою встигла подивитися в камеру домофона, що люди показують якісь посвідчення”, - згадує жінка. 

За її словами, співробітники СБУ назвалися. "Вони були з понятими і з людиною, яка все фіксувала на відеокамеру", - розповідає вона.

З помешкання забрали флешку з весільними фотографіями, старий планшет і ноутбук.

Як повідомляв УНІАН, 5 лютого керівник Департаменту журналістських розслідувань групи "1+1 Медіа" Максим Шиленко заявив, що співробітники СБУ проводять обшуки в офісі, де працюють журналісти проектів "Гроші" і "Секретні матеріали". Обшуки здійснювалися на робочому місці журналіста Євгена Куксіна, а також у його квартирі. Також правоохоронці провели обшук у квартирі журналіста Дениса Данька. За результатами обшуків в офісі слідчі СБУ вилучили два системних блоки комп’ютерів. 

Голова Служби безпеки України Іван Баканов запевнив, що "про жоден тиск на журналістів телеканалу "1+1" або утиски свободи слова в Україні у даній ситуації мова не йде.За його словами, йдеться про розслідування кримінальної справи щодо незаконного прослуховування голови уряду.

Сьогодні, 6 лютого, група "1+1 Медіа" закликала президента Володимира Зеленського, голову ВР Дмитра Разумкова, голову Комітету ВР з питань гуманітарної та інформаційної політики Олександра Ткаченка, голову Комітету ВР з питань свободи слова Нестора Шуфрича, першого заступника голови Нацради з питань телерадіомовлення Ольгу Герасим’юк, голову СБУ Івана Баканова і генпрокурора Руслана Рябошапку не допустити спроб політичного тиску і переслідування незалежних медіа.