За словами Авакова, всі, хто на борту літака - здорові, але втомилися / facebook.com/zelenskiy95

Міністерство внутрішніх справ зробило все, щоб українці були захищені від потенційних загроз у зв’язку з евакуацією громадян з Китаю.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

Міністр ще раз наголосив, що обсервація буде тривати 14 діб у Полтавській області у санаторії Національної гвардії у Нових Санжарах.

Відео дня

«Окремо звертаюсь до місцевих жителів, не треба піддаватися паніці та вірити фейкам. Ми зробили все, щоб наші громадяни були захищені від потенційних загроз. Я радий повідомити, що всі на борту літаку здорові, добре себе почувають, але трішки заморені. Це інформація з борту літака», - зазначив міністр.

Крім того, глава МВС підкреслив, що в Китаї під час проходження контролю кілька людей були зняті з рейсу: у лікарів була підозра на наявність у них підвищеної температури. За попередньою інформацією, люди не інфіковані, а просто мали нездужання.

Читайте такожСанаторій на Полтавщині готовий прийняти евакуйованих з Китаю українців – МВС (фото)

Як повідомляв УНІАН, 19 лютого о 18:30 за київським часом літак авіакомпанії SkyUp з евакуйованими українцями та іноземцями на борту вилетів з Уханя. На борт літака китайські медики не допустили чотирьох осіб – трьох українців та одну іноземку.

За даними МОЗ, на борту літака перебувають 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

Сьогодні, 20 лютого, о 9:40 літак спецрейсу PQ 7302 здійснив посадку в міжнародному аеропорту "Бориспіль" на дозаправку. Після прибуття до аеропорту в Харкові усі особи на борту пройдуть прикордонний контроль з дотриманням всіх норм і правил санітарно-епідеміологічної безпеки відповідно до Міжнародних медико-санітарних правил Всесвітньої організації охорони здоров’я у спеціальній відокремленій зоні аеропорту.

Читайте такожЕвакуйовані з Китаю українці будуть повністю ізольовані – голова Полтавської ОДА

Згодом евакуйованих з Китаю громадян України та іноземців буде доправлено на територію медичного центру "Нові Санжари". Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У селищі Нові Санжари Полтавської області місцеві жителі протестують проти прибуття до медцентру Нацгвардії евакуйованих з Китаю громадян, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.