На трасі утворився затор / фото: Никвести

У Миколаївській області жителі села Костянтинівка Новоодеського району перекрили трасу національного значення Н-24 (Миколаїв - Вознесенськ - Благовіщенське), вимагаючи, щоб до них приїхав голова ОДА Олександр Стаднік.

Як повідомляють "Никвести", акція протесту пов'язана з формуванням територіальних громад в їх районі. Селяни обурені, що чиновник проігнорував і не зустрівся з ними в Миколаєві, щоб обговорити ситуацію, що склалась зі створенням об'єднаної територіальної громади. За словами протестувальників, голова ОДА обіцяв їм, що буде пропонувати Кабміну створити ОТГ з центром в селі Костянтинівка, однак у підсумку облдержадміністрація подала відповідні документи про створення громади з центром в селі Гур'ївка.

Протестувальники вимагають зустрічі з головою ОДА / фото: Никвести

"Зараз протестувальники безперервно ходять по пішохідному переходу по трасі, тим самим зупинивши рух по дорозі. На місці знаходиться поліція. На трасі почав утворюватися затор з легкових та вантажних автомобілів - з обох сторін стоїть приблизно по 50 автомобілів. Протестувальники погодилися пропускати тільки автомобілі швидкої медичної допомоги", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, на Полтавщині сьогодні перекрили дорогу, виступаючи проти розміщення в регіоні людей, доставлених з охопленого коронавірусом Китаю.