У МОЗ заявили про штучність поширення паніки в суспільстві  / фото УНІАН

Міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька заявила про штучність поширення паніки в суспільстві у зв’язку з евакуацією українців з Китаю.

Про це вона повідомила у Facebook.

Читайте такожЕвакуйовані з Китаю українці та іноземці пройшли паспортний контроль в аеропорту Харкова (фото, відео)

«Паніка, яка поширюється в українському суспільстві у зв’язку з евакуацією з Китаю наших громадян, створюється штучно», - написала вона.

При цьому Скалецька зауважила, що сьогодні зранку начебто від імені Міністерства охорони здоров’я та Центру громадського здоров’я був розповсюджений «фейк» про те, що в Україні начебто виявлено випадки зараження новим коронавірусом.

«Я маю всі підстави вважати, що такі речі мають ознаку спланованої інформаційної атаки проти Міністерства охорони здоров’я. Тому я звернулась до голови Служби безпеки України з проханням відреагувати на ці випадки», - додала вона.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні, 20 лютого, літак спецрейсу PQ 7302 з евакуйованими з КНР громадянами України та іноземцями здійснив посадку в аеропорту Харкова.

За даними МОЗ, на борту літака перебувають 45 українців, 27 іноземців та члени екіпажу, серед яких троє медиків.

З Харкова евакуйованих людей буде доправлено до медичного центру «Нові Санжари». Впродовж 14 днів люди перебуватимуть у санаторії на обсервації із забезпеченням суворого режиму санітарного-епідеміологічного контролю і безпеки.

У Нових Санжарах місцеві жителі протестують проти прибуття евакуйованих, заблокувавши дорогу міжрегіонального значення.

Протести проти прибуття евакуйованих українців з Китаю у Нових Санжарах: відео