Закарпаття отримало нового керівника управління поліції / фото МВС

Головне управління Національної поліції в Закарпатській області отримало нового керівника.

Як повідомила у понеділок прес-служба МВС, ним призначено полковника поліції Олександра Шляховського. Сьогодні його представили в Ужгороді.

За словами глави Національної поліції Ігоря Клименка, Шляховський - досвідчений оперативник, пройшов шлях від рядового оперативника карного розшуку до начальника кримінальної поліції Київської області.

Відео дня

"Його завдання разом із керівниками усіх служб поліції Закарпаття - забезпечення безпеки усіх жителів області, проведення превентивної роботи та протидія злочинності", - заявив Клименко.

Своєю чергою новий керівник подякував за довіру і заявив про готовність до виконання всіх поставлених завдань.

Попередніх керівників відсторонили після подій у Мукачеві / фото МВС

Як повідомляв УНІАН, 7 лютого вранці в Мукачеві на вул. Сєченова сталася стрілянина, внаслідок якої двоє місцевих жителів дістали вогнепальні поранення.

Читайте такожСтрілянина в Мукачеві: один із затриманих вийшов під заставу (відео)

Поліцією відкрито кримінальне провадження за фактом замаху на умисне вбивство двох або більше осіб (ч.2 ст.15, ч.2 ст.115) та за фактом незаконного поводження зі зброєю (ч.1 ст.263) Кримінального кодексу України.

Того ж дня Мукачівська міськрада схвалила звернення до президента України Володимира Зеленського щодо криміногенної ситуації в місті та діяльності правоохоронних органів.

8 лютого у с. Нижні Ворота Воловецького району Закарпатської області в результаті спецоперації поліція затримала сімох членів злочинного угруповання. За даними поліції, вони «планували встановити контроль над регіоном». Під час затримання особи, які перебували в автомобілях, чинили озброєний опір та намагалися втекти з місця події. Лідер злочинної групи пересувався на броньованому автомобілі. З місця події було вилучено транспортні засоби та зброю.

Читайте також"Там є, що ділити": експерт дав пояснення стрілянині в Мукачеві

Згодом двом затриманим в результаті спецоперації зловмисникам було обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 315 тисяч гривень кожному.

11 лютого від виконання обов'язків було відсторонено керівництво Нацполіції регіону.