Нині у судовому засіданні оголосили технічну перерву до 18:00 / УНІАН

Завтра у фігуранта справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк, колишнього помічника народного депутата Ігоря Павловського закінчується термін запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила адвокат родини Катерини Гандзюк Євгенія Закревська.

Читайте такожФігуранту справи Гандзюк висунули нову підозру

Відео дня

Вона зазначає, що у Печерському районному суді Києва ще вчора мали розглядати питання про продовження запобіжного заходу Павловському, однак його захисники заявили відвід судді, а потім взагалі зникли із судового засідання.

Закревська додала, що після того, як Павловському було призначено безоплатного адвоката, він почав «симулювати хворобливий стан»: «Хроніки розгляду продовження запобіжного Павловському: відвід судді (відмовили сьогодні зранку, неявка захисників (залучили адвоката БПД). Тепер от картата ковдра»

Адвокат додала, що у судовому засіданні - технічна перерва до 18:00.

На сторінці у Facebook «Хто замовив Катю Гандзюк?» також зазначається, що Павловський зриває засідання суду, симулюючи погане самопочуття. «Активно симулює погане самопочуття, показово втрачає свідомість від синців. Наразі швидка забрала його із суду», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв УНІАН, Павловського затримали 20 січня в Херсоні під час спецоперації з припинення діяльності злочинної організації. Всього було проведено 35 обшуків, затримано кілька осіб. Вилучено коштів в еквіваленті понад 1,1 млн грн.

Слідство вважає, що Павловський створив та очолив злочинну організацію, яка займалася організацією масових заворушень, залякуванням, побиттям людей та підпалами автомобілів жителів Херсонщини для припинення їхньої громадської діяльності (ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 27, ч. 4 ст. 28, ч. 2 ст. 194, ч. 4 ст. 28, ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України).

21 січня Печерський райсуд Києва постановив обрати Павловському запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 4 березня.

В іншому провадженні Павловський обвинувачується у допомозі нападникам на Гандзюк сховатися від слідства (ч.1 ст.396 Кримінального кодексу України).