Фото УНІАН

У Харкові в сумці, яку невідомі залишили на площі Свободи, знаходився муляж вибухового пристрою.

Про це повідомили УНІАН у відділі зв’язків із громадськістю Головного управління МВС України в Харківській області.

За відомостями міліції, підозрілий предмет знищили на площі Свободи "шляхом направленого удару гідродінамічного руйнувача".

Відео дня

"Під час обстеження підозрілого предмету фахівцями-вибухотехніками було прийнято рішення про його знищення шляхом направленого удару гідродинамічного руйнувача. За попередніми даними, в сумці знаходився муляж вибухового пристрою", - йдеться в повідомленні.

057.ua

Рештки підозрілого предмету вилучені та будуть направлені на експертизу для встановлення його походження. Рух транспорту на площі Свободи частково відновлений, також відкрилася для обслуговування пасажирів станція метрополітену «Університет».

Читайте такожУ Харкові будівлі "зачищають" від радянської символіки (фото)

Як повідомляв УНІАН, інформація про наявність підозрілої сумки поблизу станції метро «Університет» на площі Свободи надійшла до оператора «102» близько 15:20 від невідомого чоловіка. Місце, вказане в повідомленні, було оціплене працівниками міліції для забезпечення безпеки громадян та перевірки отриманих даних.

057.ua
Фото УНІАН
Фото УНІАН

Спочатку правоохоронці частково перекрили площу Свободи. Однак після огляду валізи вибухотехніком у спеціальному захисному костюмі правоохоронці перекрили площу Свободи по периметру до постаменту пам'ятника Леніну.

Також була здійснена евакуація людей з Палацу дитячої та юнацької творчості.

«Є сумка, є незрозумілі проводи, є батарейки. Експерти ще вивчають, будуть розбиратися», - сказав начальник харківського міського управління міліції Андрій Крищенко