REUTERS

Найближчим часом з російського міста Новошахтинськ очікується передислокація до однієї з лікарень на території тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей чоловіка, який нещодавно повернувся з Китаю та має симптоми коронавірусу COVID-19.

Читайте такожУ Кремлі розповіли, як захищають Путіна від коронавірусу

Як повідомляє штаб операції Об’єднаних сил із посиланням на дані розвідки, чоловіка буде переведено через неконтрольовану ділянку українсько-російського кордону в районі пункту пропуску «Довжанський».

Відео дня

За даними розвідки, цей чоловік є українським громадянином, але всупереч законодавству України незаконно отримав російський паспорт. Оскільки він має місце реєстрації на території ОРДЛО, росіяни вирішили якнайшвидше доставити його на окуповану територію, а не лікувати у своїх медичних закладах.

Як повідомляв УНІАН, за даними Міністерства охорони здоров’я України, станом на ранок 9 березня у світі зареєстровано 110 тис. 041 випадок захворювання коронавірусом COVID-19, з них 3 тис. 825 закінчились смертю, у той час як 62 тис. 053 (56,4%) осіб одужали.

За межами Китаю зафіксовано 29 тис. 137 випадків у 100 країнах. В Україні поки що зареєстровано лише 1 лабораторно підтверджений випадок COVID-19.