Фацевич нагадав, що теж є ветераном війни з Росією / УНІАН

Заступник глави Національної поліції України Олександр Фацевич відреагував на скандал навколо презентації платформи примирення радника секретаря РНБО Сергія Сивохи, під час якого затримали 15 активістів.

Відповідь на конфлікт між Сивохою й екс-бійцями «Азову» 12 березня з’явилась на сторінці Фацевича у Facebook.

Читайте такожДанілов наголосив, що Сивохо ніколи не був уповноваженим офіційно представляти РНБО

Відео дня

При цьому він зазначив, що радикальні дії щодо Сивохи не підтримує.

«Сергій Сивохо! Я у минулому командир роти «Світязь». Не підтримую дії радикально налаштованих громадян України щодо вас. Цим діям Нацполіція надасть правову оцінку. Але прошу вас, Сергію, почуйте українців. А тим більше ветеранів війни з Росією. У нас війна, а не внутрішній конфлікт. Нічого не переплутайте», – йдеться у дописі.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня близько 11:30 під час презентації Національної платформи примирення і єдності група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря РНБО Сивоху.

Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк чотирьох років.