Сивоху витіснили із зали з запитаннями, з ким воює Україна / Скріншот

Радника секретаря РНБО Сергія Сивоху вигнали з зали після короткої презентації Національної платформи примирення.

Конфлікт з екс-військовими стався після виступу Сивохи.

«Ми зацікавлені працювати з питанням щодо того, як вирішувати конфлікт на Донбасі. Ми не зареєструвалися офіційно, бо віримо у демократичні цінності. Ми хочемо створити майданчик для всіх, хто розділяє наші цінності й готовий працювати над об’єднанням нашої країни», – сказав він.

Читайте такожСивохо розповів, чим займатиметься в РНБО

Він додав, що організація закликає до співпраці міжнародних партнерів, щоб «корегувати державну політику, щоб інститути влади могли користуватися нашими продуктами».

«… звертатися з ініціативою про спільну роботу до громадських організацій на непідконтрольних територіях, але тільки до тих, хто займається гуманітарними питання», – наголосив Сивохо.

Після короткого виступу один з атовців піднявся з місця і заявив, що вважає Сивоху «по-перше, зрадником, ворогом України та всього українського»: «Я 20 хвилин слухав про «внутрішній конфлікт», про те, що треба там щось врегулювати. Ви не говорите, що на нас напала Росія. Ви не говорите, що йде війна…», – сказав він.

Після цього втрутився інший військовий – з Донецька: «У Донецьку лишився мій дім. Я маю повне право говорити про війну.  А яке ти маєш право, ватн*й пор*х, сидіти в Києві, коли йшла війна».

Сивохо заявив, що до перемовин не залучатимуть тих, хто стріляє. На зауваження, як влада з’ясовуватиме, чи мешканці ОРДЛО не були залучені у бойові незаконні формування, той не відповів.

Невдовзі словесний конфлікт перетворився у штовханину і Сивоху витіснили з зали.

Як повідомляв УНІАН, 15 лютого радник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Сергій Сивохо анонсував презентацію «Національної платформи примирення і єдності». 

"Приходьте туди, все розповімо, відповімо на всі питання", - зазначив Сивохо.

Іван Толкачов, що представився "членом команди Сивохи", зазначив: "Попередньо, 19 числа ми будемо презентувати Національну платформу примирення та єдності. Ця платформа створена в рамках виконання завдань, сформульованих президентом гуманітарної політики реінтеграції Донбасу. Ми довго працювали разом з міжнародними експертами, разом з конфліктологами, політологами. І тому народилася платформа". Толкачов додав, що вона має об'єднати під своїм крилом і громадські ініціативи, і державні програми".