Зеленський звернувся також до уряду з проханням активізувати, зокрема, створення Меморіалу українських героїв / фото president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський привітав з Днем українського добровольця воїнів, які завдяки самовідданості й героїзму у боях з російським агресором» назавжди ввійшли в історію України й надалі залишатимуться підтвердженням волелюбності українського народу та незламності його духу.

«Вкрай важливим для нас є збереження світлої пам'яті про героїв-добровольців, адже доки жива пам'ять про тих, хто зробив перший мужній крок на захист України в тяжкий для неї час, хто віддав найцінніше – своє життя, доти не згасне воля до боротьби за наше майбутнє, майбутнє наших дітей», – йдеться у зверненні.

Читайте також"Це турбота про здоров’я": Зеленський пояснив заборону масових заходів під час карантину

Відео дня

Зеленський нагадав, що набув чинності підписаний ним у грудні Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо надання статусу й соціальних гарантій окремим особам із числа учасників антитерористичної операції».

Законом передбачено надання статусу учасників бойових дій добровольцям, які захищали та захищають територіальну цілісність України й виконували та виконують бойові завдання в районі проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил.

«Радий, що перші посвідчення учасника бойових дій уже отримали наші герої-добровольці. Я щиро вдячний за те, що й сьогодні багато хто з вас, набувши безцінного досвіду, продовжує виконувати бойові завдання на сході Батьківщини у складі оновленого українського війська», – зазначив президент.

При цьому Зеленський звернувся також до уряду з проханням активізувати створення Меморіалу українських героїв і Національного меморіального комплексу для почесного вшанування загиблих під час бойових дій на сході України. Також глава держави попросив опрацювати питання заснування відомчої нагороди для відзначення учасників добровольчого руху.  

Як повідомляв УНІАН, 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця, встановлений у січні 2017 року.