Україна отримала нову партію тестів на коронавірус / фото УНІАН

В аеропорту «Бориспіль» здійснив посадку борт з іще 100 тисячами ПЛР-тестів для діагностики коронавірусу, які при активному сприянні китайського мільярдера Джека Ма зміг закупити для України власник і президент DCH Олександр Ярославський.

На минулому тижні Ярославський повідомив в ефірі телеканалу 24, що з 2 мільйонів доларів, виділених їм на протидію епідемії, 850 тисяч перераховані за 100 тисяч ПЛР-систем. Саме ця партія високоточних лабораторних тест-систем прибула сьогодні з Китаю через Стамбул.

«Це допомога нашого друга Джека Ма». – зазначив бізнесмен.

Відео дня

Ще 1,15 мільйона доларів Олександр Ярославський перерахував за 50 апаратів штучної вентиляції легенів, які будуть доставлені в Україну з Німеччини найближчим часом. За інформацією ЗМІ, це унікальні терміни для нинішнього стану ринку медтехніки, коли всі потужності в світі завантажені і заводи обіцяють поставку не раніше травня – червня.

Всі закупівлі товарів медпризначення по лінії Олександра Ярославського здійснюються за цінами виробників, проміжних ланок в ланцюжку поставок на цих партіях товару не заробляють.

«Це його категорична умова. Олександр Владиленович сказав: «В такий час на такі речі ніхто заробляти не буде», – розповіли в його прес-службі.

Нагадаємо, що 24 березня Україна вже отримала першу партію ПЛР-тестів від Джека Ма при сприянні Ярославського. 5000 тест-систем з неї прибули в Харківський регіон. Бізнесмен тоді попросив місцеву владу «професійно розпорядитися» закупленими тестами.