Студенти перебували без масок в зоні відпочинку біля озера / фото УНІАН

У Сумах за перебування у громадському місці без захисних масок оштрафували чотирьох іноземних студентів.

Як повідомили УНІАН у Зарічному районному суді міста Суми, відповідні рішення суд виніс сьогодні, 8 квітня.

«Сьогодні двоє суддів Зарічного райсуду, розглядаючи відповідні адміністративні протоколи, під час чотирьох судових засідань визнали студентів винними у порушенні правил карантину і постановили накласти на кожного з них штраф у вигляді 17 тисяч гривень», – йдеться у повідомленні.

Відео дня

Як уточнила кореспонденту УНІАН головний спеціаліст Зарічного райсуду м. Суми Юлія Попович, чоловіки в судових засіданнях не заперечували проти тих обставин, що зазначені в протоколах, та пояснили, що дійсно перебували в зоні відпочинку без захисних масок.

Як повідомив УНІАН речник патрульної поліції Сумської області Олег Сологуб, йдеться про порушення правил карантину студентами Сумського державного університету, які прибули на навчання з Йорданії.

За його інформацією, подія сталася 6 квітня близько 17.30 в обласному центрі в районі вулиці Івана Сірка, поблизу озера Чеха.

«Четверо іноземних студентів перебували групою в зоні відпочинку біля озера Чеха без засобів індивідуального захисту – медичних або респіраторних масок. Патрульні склали на кожного з них адмінпротокол», – розповів Сологуб.

За його даними, у протоколах, які склали патрульні, правопорушники пояснили, що начебто не знали про правила карантину та необхідність перебування у публічному місці в захисних масках.

Як повідомляв УНІАН, 3 квітня уряд посилив карантинні заходи. Згідно з відповідною постановою, з 6 квітня до 24 квітня заборонено: перебування в громадських місцях без респіратора або захисної маски; переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводження осіб, які не досягли 14 років; перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 14 років, без супроводу дорослих.

Також заборонено відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності; спортивних та дитячих майданчиків; проведення всіх масових заходів; перебування на вулицях без документів, що посвідчують особу; самовільно залишати місця обсервації.