Ілюстрація / REUTERS

Україна станом на сьогодні не готова до впровадження будь-якого іншого, більш жорсткого режиму карантину в рамках заходів для протидії поширенню в країні коронавірусу.

Про це повідомив екс-заступник міністра охорони здоров'я України Павло Ковтонюк у ході онлайн-конференції, організованої Центром економічної стратегії.

«Майже за місяць карантину було зроблено дуже небагато, на жаль. Станом на сьогодні Україна не готова до впровадження будь-якого іншого режиму карантину, ніж є... Україна один з аутсайдерів у світі за системою тестування", - сказав Ковтонюк.

Відео дня

Читайте такожТруднощі тестування. Чому Україна масово не проводить тести на COVID-19

За його словами, єдина на сьогодні ефективна стратегія стримування епідемії - це система тестування на амбулаторному рівні, яка працює, широка підготовка мережі лікарень до навантаження, захист медиків, а також індивідуальні навички людей захищатися від вірусу самостійно.

Екс-заступник міністра охорони здоров'я також наголосив, що сам карантин вірус не долає, а сповільнює його поширення шляхом обмеження пересування людей як потенційних переносників вірусу.

Як повідомляв УНІАН, з 11 березня Україна перебуває на загальнонаціональному карантині з метою не допустити поширення коронавірусної інфекції. Кабмін продовжив карантин до 24 квітня.

Раніше в Міністерстві охорони здоров'я заявили, що масове тестування українців на COVID-19 є недоцільним і технічно майже неможливим.