Київська влада скаржиться на хакерів / Фото kyivcity.gov.ua

На сервіси Київської міської державної адміністрації здійснюються масові хакерські атаки.

Про це повідомляє Департамент інформаційно-комунікаційних технологій КМДА.

"На сервіси КМДА здійснюється масована DDоS-атака. Близько 90% спроб атакувати мережу успішно відбиваються внутрішньою системою кіберзахисту", - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що система кіберзахисту забезпечила працездатність усіх міських сервісів, однак система та зовнішні канали зв’язку працюють зі значним навантаженням, через що можливі тимчасові обмеження доступу до електронних сервісів або міських сайтів.

За першу годину атаки зафіксовано близько 1,5 млн оригінальних IP-адрес, з яких здійснювались спроби дестабілізувати роботу е-сервісів.

Читайте такожПоширені в мережі списки адрес хворих на COVID-19 киян неправдиві – КМДА

За 20 хвилин система кіберзахисту змогла відхилити близько 4 мільярдів атакуючих запитів.

"Ми вже передали інформацію про інцидент до правоохоронних органів та робимо все можливе для якнайшвидшої стабілізації ситуації. Можу сказати точно, що за тривалістю та кількості атакуючих ботів подібних викликів в Україні ще не було", - повідомив директор департаменту Юрій Назаров.

У КМДА наголошують, що спеціалісти з кібербезпеки продовжують нейтралізувати DDоS-атаки та роблять все від них залежне для якісної роботи е-сервісів, однак можливі тимчасові обмеження в доступі до міських сайтів.