УНИАН

Про це заявив міністр закордонних справ Павло Клімкін в інтерв'ю 5 каналу, передає Гордон.

"На даний момент сирійські біженці або інші біженці не спрямовують свої кроки в Україну. Вони теж розуміють ситуацію, і вони розуміють, що ми боремося з російською агресією. Але це питання, безумовно, може стати і для нас", — сказав міністр.

Читайте такожЄврокомісія розподілить 120 тисяч нелегалів по країнам ЄС - ЗМІ

Він підкреслив, що коли Україна стане частиною Європейського Союзу, вона повинна буде висловлювати солідарність у питанні прийому біженців, якщо в цьому буде необхідність. "Не зараз, але в майбутньому", — підкреслив Клімкін.

Як повідомляв УНІАН раніше, Високий представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні заявила, що міграційна криза, з якою зіткнувся ЄС, триватиме ще довго. При цьому вона зазначила, що чим швидше ЄС сприйме це психологічно та політично, тим швидше зможе знайти ефективне рішення.

Читайте такожСтало відомо, скільки мігранти коштуватимуть Німеччині

Раніше, прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан заявив, що нелегальні мігранти з Близького Сходу та Африки є проблемою Німеччини, а не інших країн Євросоюзу. При цьому він зазначив, що Угорщина буде реєструвати всіх мігрантів, як того вимагають європейські правила.