strichka.com

У Києві 10 грудня СБУ затримала і заарештувала москвичку Анастасію Леонову. Про це у своєму блозі на сайті "Новое время" повідомив журналіст Олександр Пасховер.

Читайте такожБойовики "ЛНР" відмовилися виконати власну обіцянку щодо звільнення полонених

За його словами, Леонову звинувачують в організації злочинного терористичного угрупування.

Відео дня

"Настя стояла з нами на Манежній площі, брала участь у всіх протестних антипутінських мітингах у Москві, в тому числі, на підтримку України і Майдану. Потім вона, зі зрозумілих причин, виїхала з Росії. Настя була волонтером-санінструктором", - написав її соратник російський опозиціонер Євген Левкович на своїй сторінці у Facebook.

Частину листа затриманої із СІЗО опублікував Олександр Пасховер: "Мене звуть Анастасія Леонова. Я приїхала в Україну до родичів, рятуючись від переслідувань в РФ за незгоду з офіційною політикою держави та участь у мітингу. 10 грудня 2015 р. я була заарештована і взята під варту за підозрою в організації терористичної групи та організації терористичних актів, метою яких було заподіяння значної шкоди загрози життю і здоров'ю людей, залякування населення".

Анастасія додала, що разом з нею були заарештовані незнайомі їй особи, "за словами слідчої групи, вони також входили до складу нібито організованої мною терористичної організації".

При обшуку за місцем її проживання зброї, будь-яких вибухових речовин, матеріалів, придатних для виготовлення саморобних вибухових пристроїв, та літератури екстремістського спрямування, за словами активістки, знайдено не було.

Читайте такожВ СБУ готові відпустити всіх бойовиків, але анонсувати це не будуть

"Незважаючи на відсутність яких-небудь доказів моєї причетності до терористичних груп, я утримуюся під вартою, спочатку в ізоляторі СБУ, потім у Київському СІЗО. Апеляційну скаргу, в якій було вказано на численні порушення КПК України, суд залишив без задоволення. Саме моє перебування в СІЗО є кричущим свавіллям влади, оскільки жодних об'єктивних доказів моєї причетності слідством надано не було", - підсумувала Леонова.