КПП / dpsu.gov.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі Луганської обласної ВЦА, урядова робоча група під головуванням начальника штабу – заступника керівника Антитерористичного центру при Службі безпеки України Геннадія Кузнецова проінспектувала пішохідний пункт пропуску в Станиці Луганській та розглянула можливості відкриття нового коридору.

Читайте такожАдвокат російського ГРУшника готовий відправитися в "ЛНР" для залучення свідків

Заступник Луганської облдержадміністрації Юрій Клименко запропонував на розгляд урядової робочої групи три можливі напрямки переходів.

Відео дня

У зв’язку з відмовою терористів відкривати переходи через місто Первомайськ було вирішено зосередитеся на переході, який проходить вздовж Бахмутської траси та через 29-й блокпост – Новотошківка – Жолобок.

"Відкриття цього переходу дасть можливість розвантажити існуючі КППВ у Луганській і Донецькій областях. Спочатку планується відкриття пішохідного переходу, а потім, якщо пункт пропуску буде працювати без обстрілів, буде відкритий автомобільний рух", – заначив Клименко.

Читайте такожРозвідка заявила, що бойовики стали інтенсивніше "поливати" вогнем позиції сил АТО

Після наради у Краматорську урядова робоча група вирішила передати на розгляд Тристоронньої контактної групи із врегулювання ситуації на Донбасі питання про відкриття пішохідного переходу за напрямком Новотошківка – Жолобок.