сбу / Фото УНИАН

Як повідомляє прес-центр СБУ, за завданням кураторів з так званої «ДНР» чоловік розміщував у Інтернеті на різних інформаційно-політичних сторінках антиукраїнські матеріали із закликами до насильницької зміни конституційного ладу.

Запорожець також закликав до акцій громадської непокори діючій владі, розміщував іншу інформацію для збільшення соціальної напруги в суспільстві та дестабілізації суспільно-політичної обстановки в регіоні.

Читайте такожНа Сумщині засуджено чоловіка, що розповсюджував сепаратистські газети у прикордонних містах

Відео дня

Себе він позиціонував як прихильника ідеї створення «Запорізької народної республіки» у складі так званої «Новоросії».

Співробітники спецслужби також встановили, що в 2015 та на початку 2016 року чоловік з власної ініціативи через мережу Інтернет передавав ФСБ зібрані ним персональні дані, адреси, номери телефонів представників патріотичних організацій та проукраїнських діячів регіону.

Інтернет-агітатор пересилав своїм кураторам також зібрані ним відео- та фотоматеріали з детальним описом охорони та слабких місць, стратегічних та оборонних об’єктів регіону.

Читайте такожДвом розповсюджувачам листівок за "Миколаївську народну республіку" дали умовні терміни

За оперативними даними, ця інформація використовувалася для підготовки диверсій на території Запорізької області.

Під час обшуків правоохоронці вилучили у запорожця комп’ютерну техніку з доказами антиукраїнської діяльності. Тривають оперативно-слідчі дії.