суд / insight-ukraine.org

Як повідомив кореспонденту УНІАН один із адвокатів Свідра Ігор Черняк, відповідне рішення сьогодні ухвалив Апеляційний суд Донецької області в Бахмуті.

Читайте такожЗаконодавча колізія і колапс слідства: суди відмовляються приймати клопотання слідчих прокуратури

Відео дня

За його словами, захист просив не обирати підозрюваному жодного запобіжного заходу або відпустити бійця на поруки народного депутата Ярослава Маркевича.

Черняк зазначив, що, згідно з рішенням суду, Свідро має цілодобово перебувати за місцем реєстрації в Харкові та не знімати спеціального електронного браслета.

Адвокат наголосив, що апеляційний суд належним чином оцінив викладені аргументи захисту й дав об’єктивну оцінку позиції представників держобвинувачення, що дало змогу змінити Свідру запобіжний захід з тримання під вартою в СІЗО на домашній арешт.

Також Черняк повідомив, що розгляд апеляційної скарги на рішення суду про обрання запобіжного заходу іншому підозрюваному у справі, бійцю 92-ї ОМБР Павлу Долженку з позивним "Крим" (за рішенням суду перебуває в СІЗО) відбудеться завтра, 2 березня.

Читайте такожУ Верховному суді розповіли про "лазівки" у "законі Савченко"

Як повідомляв УНІАН, вранці 2 вересня 2015 року поблизу міста Щастя Луганської області була розстріляна мобільна група по боротьбі з контрабандою. Внаслідок обстрілу загинули волонтер Галущенко ("Ендрю") та працівник Державної фіскальної служби, поранення отримали ще троє осіб.

В середині лютого 2016 року у Краматорську за рішенням суду взяли під варту Свідра та Долженка. Їм оголосили підозру за ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство за обтяжуючих обставин) Кримінального кодексу України, якою, в тому числі, передбачено покарання у вигляді довічного позбавлення волі.