mvs.gov.ua

Про це він сказав на прес-конференції в обласному главку поліції, повідомляє відділ комунікації ГУНС у Рівненській області.

"В області зараз працює оперативна група, а найближчим часом питання незаконного видобутку бурштину буде розглядатися в Кабінеті Міністрів України та на законодавчому рівні. Для вирішення цієї проблеми необхідна координація дій усіх відповідних структур, а не тільки правоохоронних органів", - зазначив Сергій Яровий.

На запитання ЗМІ про введення сил Нацгвардії на територію Рівненської області, заступник міністра відповів, що за потреби таке рішення буде прийнято.

Читайте такожБурштинові війни на Рівненщині: МВС показало відео сутичок між "старателями" та поліцією

Разом із тим полковник поліції Сергій Князєв запевнив журналістів у готовності з ними співпрацювати.

«Ви – представники громади Рівненщини, і з вашою допомогою ми спільно працюватимемо над недоліками в роботі органів поліції. Адже проблема, народжена не сьогодні, не зникне завтра. Тому завдання, які поставило керівництво МВС і Нацполіції перед підрозділом, вирішуватимемо спільно», – підкреслив він.

Найближчими днями начальник ГУНП в Рівненській області планує відвідати північні райони.

«Ми діятимемо толерантно, але безкомпромісно», — відповів Сергій Князєв на запитання про подальші кроки у протидії незаконному видобутку бурштину. Він також зауважив, що озвучить свої плани і прийме рішення після того, як вивчить ситуацію.

Читайте також"Бурштиновий апокаліпсис" на Волині: пошкоджено залізницю, ліси перетворюються на болотисту пустку (фоторепортаж, відео)

Крім того, керівництво МВС представило громадськості очільника патрульної поліції м. Рівне. Роботу нових поліцейських координуватиме уродженець Волині Сергій Мерчук, підлеглі якого урочисто складатимуть присягу 19 квітня.