мчс гсчс дтп / kyivobl.mns.gov.ua

Таку думку висловив голова громадської ради МВС, радник міністра Володимир Мартиненко повідомляє "Радіо Свобода".

Читайте такожБездушна камера на заміну "душевним" поліцейським

«Дуже велику роль відіграватиме самодисципліна. Для когось 10 200 гривень за перше порушення невеликі гроші, а для когось вже дуже величезна сума, яку буде важко зібрати. З другим випадком за рік штраф зростає вже до 20 400 гривень, а вже з третім випадком за рік – до 40 800 гривень разом з конфіскацією транспортного засобу. Ця превентивна міра діятиме, щоб водії не сідали за кермо напідпитку», – зазначив Мартиненко.

Відео дня

Також він нагадав, що за два-три роки в Україні запрацює автоматична відеофіксація перевищення швидкості і це, на думку Мартиненка, має покращити ситуацію на дорогах.

За його словами, нині кілька камер працює в тестовому режимі, але вже восени порушники почнуть отримувати так звані листи щастя.

«Ці камери, фіксуючи перевищення швидкості в автоматичному режимі, вони теж привчатимуть до самодисципліни, бо коли людині прийде одне, друге, третє повідомлення про штраф, то це сильно знизить кількість випадків перевищення швидкості», – вважає Мартиненко.

В Україні в кілька разів зросли штрафи за водіння в нетверезому стані. 25 липня відповідний закон, ухвалений Верховною Радою, підписав президент України Петро Порошенко.

За останні півроку в Україні сталося 72 208 дорожньо-транспортних пригод, це на 20% більше, ніж за попереднє півріччя, свідчить офіційна статистика МВС. У них загинули 1417 людей, це на 14% менше, ніж у другій половині 2015 року. Керування в нетверезому стані є другою за поширенням головною причиною ДТП, її частка за півроку зросла на 26%. На першому місці залишається перевищення швидкості, на третьому – порушення правил маневрування.