dpchas.com.ua

В російському ФСБ по "республіці Крим" заявляють, що прикордонники затримали двох "порушників державного кордону", які намагалися незаконно потрапити в окупований Крим. Про це з посиланням на прес-службу ФСБ РФ повідомляє російське агентство "РИА Новости".

Читайте такожРосія розпочала активну фазу масштабних військових навчань "Кавказ-2016" в окупованому Криму - розвідка

У відомстві стверджують, що в суботу прикордонний наряд, який патрулює місцевість неподалік від МАПП "Армянськ", затримав 30-річного громадянина України, який нібито спробував потрапити на півострів поза межами пункту пропуску.

Відео дня

Пізніше, стверджують у ФСБ, з'ясувалося, що житель Києва двома годинами раніше їхав по в'їзному в окупований Крим напрямку до пункту пропуску "Армянськ" на автомобілі, але зчерез відсутність необхідних митних документів на вантаж не зміг оформитися і повернувся назад в Україну.

"Проте чоловік не відмовився від намірів потрапити в Крим, тому пішов на порушення режиму кордону", - заявляють окупанти.

Інший нібито порушник кордону – 27-річний українець — був затриманий в районі пропускного пункту "Джанкой".

"Затриманий пояснив, що він є громадянином України 1979 р., а на цей необдуманий крок він пішов через втрачені раніше документи, що засвідчують особу", — повідомляє прес-служба відомства.

"Обох порушників притягнуто до адміністративної відповідальності", - заявили в російському ФСБ.