У Мін'юсті сумніваються, що онлайн-допит Януковича відбудеться / Фото УНІАН

Про це заявила перший заступник міністра юстиції Наталія Севостьянова, повідомляє телеканал «112 Україна».

"У мене багато сумнівів, що цей допит взагалі відбудеться, ми не вперше про нього говоримо", - зазначила вона.

При цьому Севостьянова зауважила, що, на її думку, Янукович не має виступати у справах Майдану як свідок. "Висловлю суб’єктивну думку, але я не бачу, які можуть бути надані докази Януковичем у цій справі як свідком. Це головна обинувачувана особа в Україні. Є багато інструментів, починаючи із заочного засудження, завдяки яким можна було б оперативно розглянути цю справу і притягнути його до відповідальності, і вже потім шукати інструменти, як повернути в Україну для відбування покарання", - сказала вона.

Відео дня

Читайте такожАдвокат попередив про можливу спробу зірвати допит Януковича

Як повідомляв УНІАН, адвокат колишнього президента Віктора Януковича Віталій Сердюк підтвердив участь його підзахисного в допиті в режимі відеозв'язку у справі п'ятьох екс-бійців спеціального полку спецпризначення МВС "Беркут" та розповів про тестовий зв'язок між Святошинським і Ростовським судом.

Довідка УНІАН. Святошинський райсуд Києва розглядає справу відносно п'ятьох екс-бійців спецпідрозділу МВС «Беркут»: Павла Аброськіна, Сергія Зінченка, Олександра Маринченка, Сергія Тамтуры і Олега Янішевського, обвинувачених у розстрілі активістів Майдану в лютому 2014 року. У травні цього року суд вирішив допитати в режимі відеозв'язку Януковича в якості свідка по цій справі. У липні суд почав технічну підготовку до дистанційного допиту екс-президента.