Національне бюро Інтерполу в Україні за поданням Головного управління боротьби з організованою злочинністю МВС оголосило в міждержавний розшук членів злочинного угруповання «Капітошки», зокрема його лідера Олександра КАПІТОНОВА.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на брифінгу в Києві повідомила прес-секретар начальника ГУБОЗ МВС України Олена МЕЛЬНИК.

За її словами, ГУБОЗ тісно співпрацює з російськими колегами, оскільки О.КАПІТОНОВ є уродженцем міста Перм і має там розгалужені зв’язки, і не виключено, що перебуває на території РФ.

Відео дня

Як повідомлялося раніше, Генпрокуратура порушила кримінальну справу за ст. 257 (бандитизм) та низкою інших статей Кримінального кодексу України стосовно О.КАПІТОНОВА та двох інших членів його угруповання – Олександра ПЛАСТОВЦЯ та Сергія ГАЛИЦЬКОГО. Зокрема, встановлено, що протягом кількох років бандугруповання входило до так званого першого рейдерського синдикату та скоїло 5 нападів на прибуткові підприємства, зокрема торгівельно-офісний комплекс «Веста», адмінбудинки держпідприємства Міністерства транспорту та зв’язку України, ВАТ «Кременчуцький сталеливарний завод», ВАТ «Черкасигаз» та управління земельних ресурсів Києво-Святошинського району Київської області.