У 2014 році в українській армії був штат мирного часу / УНІАН

Так, за його словами, не були готові тодішні керівники країни: «Виконуючий обов'язки міністра оборони адмірал Ігор Тенюх, (начальник Генштабу генерал-лейтенант Михайло Куцин і виконуючий обов'язки президента Олександр Турчинов», пише Апостроф.

Читайте такожЕкс-заступник глави Генштабу розповів, як армію намагалися використати під час Майдану

«Думаю, що були зовнішні гравці, які мали інший сценарій дій. Крім того, вони не були готові морально до тих викликів, які вимагали відповідальних рішень. Мене часто запитують: невже тоді у нас не було армії? В той час у нас було 186 тисяч особового складу. Але щоб оцінювати армію, потрібно розуміти, що є визначення її рівня готовності до виконання завдань. Ми мали той комплект військ, який дозволяв нам у мирний час вирішувати деякі питання. Щоб увійти у військовий конфлікт, нам потрібно було провести мобілізаційне розгортання. Для цього потрібен був час. У 2014 році в армії був штат мирного часу. Але є штат воєнного часу, а це інші ресурси та інше витрачання коштів. На той час штат мирного часу займався постійною бойовою та оперативною підготовкою», - сказав Думанський.

Відео дня

Колишній заступник глави Генштабу також наголосив, що армія не була психологічно готова виконувати завдання та приймати рішення безпосередньо в процесі зіткнення, бойових дій, коли потрібно було застосувати зброю, натиснути на курок, "це було складно".