Семерак розповів про проблеми із реорганізацією мисливських угідь Януковича / УНІАН

Про це міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак заявив в інтерв’ю виданню «Тиждень», повідомили УНІАН у прес-службі Мінприроди. За його словами, в Україні до 2020 року мають бути майже удвічі збільшені площі природно-заповідних територій.

Читайте такожМінприроди збирається декомунізувати заповідники

«Сьогодні ми працюємо над розширенням їхньої площі й плануємо до 2020-го збільшити її з 6% майже вдвічі. Таке завдання поставив президент, і це наше зобов'язання в межах європейської інтеграції», - сказав міністр.

Відео дня

Водночас він зауважив, що збільшенню території природно-заповідних зон, а подекуди визначенню їхніх меж, перешкоджають органи місцевого самоврядування, та навів кілька прикладів таких випадків.

«Скажімо, у Дніпровсько-Тетерівському національному природному парку (мисливські угіддя екс-президента України Віктора Януковича в Сухолуччі (Київщина) досі шалений спротив лісників і чиновників. З приводу Холодного Яру (Черкащина), де, крім природних перлин, є пам'ятки історії та культури, Черкаська облрада під тиском якихось угруповань із лісової галузі приймає рішення про недоцільність чи передчасність створення там національного природного парку», - заявив Семерак.

Також, за його словами, для Мінприроди залишається актуальним питання природоохоронного моніторингу тимчасово окупованих територій та підрахунку завданих довкіллю збитків.

«Нам складно визначити, в якому вони (заповідники та НПП) стані. Ми тільки можемо здогадуватися про стан справ й отримуємо інформацію від очевидців, які звідти приїздять. Улітку російські агресори на території національних природних парків у Криму проводили військові навчання, тому можна собі уявити, що там після ракетних стрільб із флорою й фауною. Це варварське ставлення до української території. Вони підсвідомо розуміють, що то не їхнє, тому нищать», - зазначив міністр екології.