Фото російський Перший канал

Так, згідно з результатами опитування на сайті УНІАН, 44% читачів вважають, що представницю Росії Юлій Самойлову не слід пускати до України на "Євробачення-2017", зважаючи на її виступ в окупованому Криму у 2015 році. Адже правила для всіх мають бути однакові: хто підтримує окупантів – не може в'їжджати в Україну.

При цьому 30% опитаних відповіли, що все ж суто по-людськи для неї можна зробити виняток, адже у дівчини й так важка доля.

Читайте такожЄвробачення-2017: організатори конкурсу пояснили свою позицію щодо участі представниці РФ

Відео дня

Ще 26% респондентів переконані, що це свідома провокація з боку РФ, а тому Україна має пустити співачку в Україну, щоб не підігрувати російській стороні.

Як повідомляв УНІАН, 12 березня 2017 року російський "Перший канал" повідомив, що РФ на міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2017", який цього року проходитиме у Києві, представлятиме співачка Юлія Самойлова.

Читайте такожКлімкін прокоментував участь Самойлової у Євробаченні-2017 від Росії

Втім майже одразу користувачі соцмереж знайшли інформацію, нібито Самойлова виступала в окупованому Росією Криму у 2015 році. Пізніше цю інформацію підтвердили у Кремлі.

При цьому, як відомо, українські спецслужби зазвичай не пускають в Україну виконавців, які виступають з концертами на окупованих Росією українських територіях. Тож в СБУ вже пообіцяли перевірити представницю Росії Самойлову та ухвалити "виважене рішення".