Скандальна забудова у Полтаві / УНІАН

Міський голова Полтави Олександр Мамай заявив, що підприємець-забудовник призупиняє будівництво в «газетній арці», де між охоронною фірмою і активістами сталися бійки і були поранені ветерани АТО, які виступали проти забудови. Як передає кореспондент УНІАН, про це Мамай повідомив сьогодні на брифінгу.

Читайте такожУ Полтаві після учорашніх кривавих сутичок під міськрадою зібралося віче

За словами мера, хоча підприємець-забудовник Віктор Степаненко має на руках усі дозвільні документи на будівництво, він з розумінням поставився до ситуації в місті.

Відео дня

«До міської влади офіційно звернувся ФОП Степаненко Віктор Вікторович із заявою про те, що у зв'язку з резонансними подіями він зупиняє будь-які будівельні роботи в арці житлового будинку на вул. Соборності, 27», - сказав мер.

За його словами, він також зареєстрував проект рішення сесії міськради про введення мораторію на будівництво МАФів у Полтаві. Рішення ухвалять депутати на черговій сесії.

Мамай також запросив городян до сесійної зали міськради, щоб полтавчани вільно провели нараду з цього питання.

Як повідомляв УНІАН, у центрі Полтави напередодні ввечері близько трьохсот осіб виступали проти забудови так званої «Арки газетного ряду» - території, де протягом багатьох років працювали торговці пресою. Після того, як арка перейшла у власність місцевого підприємця, її заварили металевими листами.

У результаті зіткнень на акції протесту проти забудови затримано 8 осіб. Один з мітингувальників - учасник АТО Олександр Коба отримав тяжке ножове поранення. Хірургічне втручання провели другому пораненому, який також виявився ветераном АТО.

Учора у Верховній Раді України було зареєстрований проект постанови про призначення позачергових виборів міського голови Полтави. Ініціатори подання проекту звинуватили мера міста у кровопролитті.