Ілюстрація / REUTERS

Серед населення тимчасово окупованої території Донецької області зростають протестні настрої, пов'язані з фактичним припиненням роботи основних вугільних підприємств в результаті т. зв. «націоналізації».

Про це повідомляє група «Інформаційний спротив».

«З урахуванням втрати ринку збуту (підконтрольна Україні територія), рішення даної проблеми в найближчій перспективі не представляється можливим», – зазначили в ІС.

Відео дня

У зв'язку з цим у середовищі шахтарів, які перебувають у неоплачуваних відпустках, все більш активно обговорюється питання організації масових акцій протесту на захист своїх прав (Донецьк, Макіївка, Єнакієве, Горлівка). Також фіксуються затримки заробітної плати на працюючих підприємствах і виплати пенсій.

Читайте також"Жодних прибутків і податків": бойовики сподіваються, що РФ хоча б утримає на плаву захоплені українські підприємства

Крім того, в Донецьку через відсутність фінансування заплановано скорочення близько 600 працівників структурного підрозділу «Донецькміськтепломережа» «ДП «Донбасстеплоэнерго». Хвиля скорочень очікується з 10 червня.