Ерік Мескін
Долар у ближчі роки залишиться однією з головних світових валют, вважає професор інституту перспективних досліджень (Принстон, США), лауреат Нобелівської премії Ерік Мескін.

"Однією з головних і достатньо стабільних валют залишається долар. На мою думку, співвідношення долара до інших валют, принаймні в найближчі роки, не зміниться", - заявив він в інтерв`ю РІА “Новости”.

За словами співрозмовника агентства, нова валюта, можливість створення якої зараз розглядається країнами Азії, не зможе скласти конкуренцію долару, як світовій валюті.

Відео дня

"Що стосується створення азіатського валютного союзу і введення ним нової валюти ..., то, на мій погляд, це в принципі можливо, але це не слід розглядати як конкуренцію доларові. Скоріше, запровадження такої валюти дасть перевагу азіатським країнам, оскільки використання однієї і тієї ж валюти спростить торгові відносини між ними. Це дозволить мінімізувати ризики в торговельних відносинах при зміні курсу валюти якої-небудь країни", - сказав Мескін.

Ерік Мескін викладав в Массачусетському технологічному інституті, Гарварді і Інституті перспективних досліджень. Президент Економетричного товариства.

Одна з основних сфер наукової діяльності Мескіна - розвиток теорії оптимальних механізмів функціонування ринку. За розвиток цієї теорії йому в 2007 році разом з Леонідом Гурвіцем і Роджером Майєрсоном була присуджена Нобелівська премія. Маскін також займається теорією ігор і розвитком математичних методів в економічній науці.