фото УНІАН

Українського журналіста затримали в Росії рік тому і звинуватили в "шпигунстві". Як передає Цензор.НЕТ, про це йдеться на сайті Європейської федерації журналістів.

"Роман є шановним професійним журналістом з сильною репутацією. Сподіваємося, що підвищена увага до очевидно абсурдної справі про шпигунство допоможе Роману звільнитися", - сказав президент НСЖУ Сергій Томіленко.

"Один рік тримання під вартою Романа є образою свободи засобів масової інформації. Ми настійно закликаємо владу негайно звільнити пана Сущенка", - підкреслив президент МФЖ Ентоні Белленгер.

Відео дня

Його колега з Європейської федерації журналістів Могенс Бличер Бьеррегорд також закликав до звільнення журналіста, назвавши звинувачення сфабрикованими.

Читайте також"Зустрінемося у вільній Україні": Сущенко та Умеров обмінялися листами

"Ми вважаємо, що звинувачення проти Романа повністю сфабриковані заради того, щоб змусити замовчати його критичну думку. Влада повинна негайно звільнити його", - заявив він.

Нагадаємо, Московський міськсуд в понеділок, 25 вересня, продовжив термін арешту журналісту Роману Сущенко ще на два місяці - до 30 листопада 2017 року. Міністерство закордонних справ України висловило протест у зв'язку з безпідставним вмістом Сущенко під вартою за фіктивним звинуваченням.