Рішення щодо розподілу с/г земель вноситиметься на сесію Житомирської облради / Фото УНІАН

Голова Житомирської облдержадміністрації Ігор Гундич ініціює перед депутатами Житомирської облради розгляд питання щодо розподілу земель сільськогосподарського призначення насамперед серед учасників антитерористичної операції. Про це УНІАН повідомили у прес-службі Житомирської облдержадміністрації.

Як зазначається у повідомленні, відповідний лист з проектом рішення на сесію обласної ради голова ОДА підписав та направив до Житомирської облради сьогодні, 4 жовтня.

Читайте такожУ Житомирській області учасники АТО стали власниками понад 2,5 тисяч земельних ділянок

Відео дня

«Виконую свою обіцянку перед учасниками АТО – щодо розподілу земель сільськогосподарського призначення. Моя принципова позиція, яку подам на розгляд депутатів обласної ради як проект рішення. Маємо зобов’язати ГУ Держгеокадастру в області при оформленні документації із землеустрою надавати перевагу громадянам, що проживають на території Житомирської області. Звичайно, у пріоритеті – учасники АТО. Сподіваюся, що депутати і бійці АТО це підтримають», – коментує свою ініціативу Гундич.

Згідно з документом, рішення щодо розподілу земель сільськогосподарського призначення вноситиметься на сесію Житомирської обласної ради. В ОДА зазначають, що цю сесію планують провести 2 листопада «у зв’язку із збільшенням напруженості на Житомирщині, яка викликана невдоволенням учасників АТО роботою Головного управління Держгеокадастру в області».

Нагадаємо, 27 вересня Гундич спілкувався з учасниками АТО, які вимагали скасувати постанову Кабінету міністрів України № 413 щодо зміни порядку виділення земельних ділянок, яка, на їхню думку, обмежує їхні права.