фото ЖОДА

Житомирську область, а саме Ружинський район, відвідав почесний житель міста Нью-Йорк, радник з питань економіки мера міста Нью-Йорка Рудольфа Гіліані – Сем Кислін. Про цеУНІАН повідомили у прес-службі Житомирської ОДА.

Зустрічав його на Ружинщині сьогодні, 7 жовтня, заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Сем Кислін відвідав у Ружині єврейське кладовище та єврейські заховання.

Відео дня

Дідусь Кисліна родом із Ружинського району, де був розстріляний німцями, тому він приїхав, аби відновити зв’язок із родиною.

Довідка УНІАН. Сем Кислін народився в Одесі в 1935 році. На початку 70-х років він емігрував до Сполучених Штатів разом з дружиною Людмилою, його дочкою Регіною та сином Давидом.

У 1992 році він створив компанію Trans Commodities, Inc., яку в кінцевому рахунку перетворив на одну з найбільших у світі торгових фірм. Компанія спеціалізується на міжнародній купівлі та продажу металевих виробів, одночасно інвестує в розвиток інфраструктури та виробничих процесів млинів, розташованих в Україні.

У 1994 році пан Кислін був призначений радником з питань економіки мера міста Нью-Йорка Рудольфа Гіліані.

У 2003 році Нью-Йоркська міська рада відзначила званням «Почесний громадянин» міста Нью-Йорк.

Крім того, пан Кислін та його дружина Людмила вже давно є прихильниками багатьох благодійних проектів, які допомагають єврейським сім'ям виїхати з колишнього Радянського Союзу та переїхати до інших частин світу, у тому числі Ізраїль.

Також він активно працював в інституті Беер-Хагола, який є найбільшою школою в Сполучених Штатах, яка займається виключно вихованням дітей єврейських іммігрантів. Його внесок в освіту відзначили – бібліотека коледжу в районі Шаара Ханегова в Беер-Шеві (Ізраїль) носить його ім’я.