Парламентський телеканал

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 19 жовтня має намір підвести підсумки конкурсу на отримання ліцензії на мовлення багатоканальної мережі МХ-5. Проте, вже відомо, що переможцем стане парламентський телеканал "Рада", пише народний депутат Сергій Лещенко.

За його словами, чотири інших приватних телеканали, які заплатили по 130 тисяч гривень у вигляді конкурсної застави, "просто залишили в дурнях". "Вони втратять свої гроші, адже жодних шансів в них немає – бо на політичному рівні визначено переможця. Вказівка виписати ліцензію каналу "Рада" уже дана Нацраді", - написав нардеп.

Читайте такожНацрада оштрафувала ще одне українське радіо за порушення мовних квот

Відео дня

Лещенко переконаний, що таким чином створюється "кишеньковий" канал із загальноукраїнським покриттям.

Нардеп додає, що дане рішення є абсурдним, оскільки телеканал "Рада" вже зараз присутній у всіх кабельних мережах країни як обов'язковий канал. І в разі недотримання подібного вимоги - саме це має бути предметом діяльності Нацради, "а не формування ще одного кишенькового мовника".

За його словами, видача каналу "Рада" нової ліцензії суперечить оголошеному в країні курсу на роздержавлення мас-медіа.

Лещенко також зазначає, що з державного бюджету доведеться витратити як мінімум 1,3 млн гривень ліцензійного збору, а також плату за надання послуг з розповсюдження телевізійної програми компанією "Зеонбуд". При цьому, кошторис парламенту на 2017 рік ще не затверджено. У такому випадку, вже заплачені 130 тис. гривень є незаконними.